Unde să faci ședința foto de nuntă în Iași?

Toate bune și frumoase, ai aranjat totul pentru nunta ta, de la restaurant la rochia soacrelor, ai planificat intireraiul zilei celei mari, dar bomba pică pe tine fix cu o zi înainte când îți amintești întrebarea fotografului: “Și? Unde facem ședința foto?. Dacă nici sfântul Google nu ajută, atuncinu știu cine, așa că vă salut. Sunt Ana, fotograf de nuntă și boudoir în Iași și sunt aici să vă descriu ludic câteva locuri tare faine pentru o ședință foto altfel. ✨

 

Disclaimer

Orice locație, chiar dacă pare “fumată” are farmecul ei aparte dacă acolo vă doriți ședința foto din ziua nunții sau dacă locul acela vă leagă de o amintire, așa că sfaturile mele sunt doar informative. 💁

 

Underground - la Cub

Dacă ești din Iași poate nu te-ai gândit că zona studențească, cu aer puțin grotesc, poate fi un loc potrivit în care să-ți faci ședința foto din ziua nunții. Dacă vă știți nebuni, dezinvolți, eventual rockeristici sau poate chiar v-ați cunoscut jumătatea la bere în Tavernă ori La bază, de ce să nu faceți o altfel de ședință? 🤘

 

Limita este cerul, iar atât timp cât pentru voi ar fi o experiență faină să vă aduceți aminte de primele momente petrecute împreună când vă faceți fotografiile într-o astfel de locație, de ce să nu o puneți chiar în practică. Garantez că veți putea avea și un moment de respiro, pentru că șansele sunt slabe ca alte rude să dorească să vă stea pe cap la ședința foto într-o astfel de locație. 

 

Pauză de gustare - Pizzerie

Mereu este momentul potrivit pentru o scurtă oprire la pizzerie, chiar și în ziua nunții. După ceremonia religioasă sau chiar cea civilă sunt sigură că mare va fi foamea, așa că este prilejul să profitați de o pauză de bârfă, o felie de pizza și o ședință foto de nuntă atipică. Toate într-unul. 

 

Am făcut o listă cu pizzerii estetice și numai bune pentru ședințe foto:

 

După o pizza serioasă, o cafea sănătoasă pentru că aveți nevoie de energie pe parcursul zilei. Există o varietate de cafenele și localuri estetice în toate colțurile orașului, iar dacă vă este greu să alegeți o variantă, puteți decide să mergeți la un local cât mai apropiat de zona de desfășurare a nunții, la cafeneaua unde ați băut primele cafele împreună ori la cea care vă place cel mai mult.

 

Aveți și aici o listă de locații principale:

 

Plimbare în parc - Parcul Gulliver

Dacă sunteți presați de timp, parcul e cea mai facilă variantă pentru o ședință foto rapidă, asta în cazul în care vă doriți acest lucru. Dacă parcul acela înseamnă ceva pentru voi, cu atât mai bine!

 

Recomandarea mea:

 

Tot în arealul plimbărilor ne aflăm, dar să facem un switch al locației. De data asta ce spuneți de o fugă pe Strada Lăpușneanu unde sunt o serie de galerii estetice foc, dar și câteva localuri la care puteți poposi. Variantele sunt nelimitate aici, e o locație perfectă dacă vă plac cărțile pentru că vă puteți opri la anticariatele din zonă pentru câteva fotografii lângă un vinil sau o filă de carte veche.

 

Prințesism mișto - Palatul Braunstein 

O locație de-a dreptul divină, încă neexploatată așa că spun să profitați acum, cât nu ajunge să prindă titlul de “fumată”. Pe stil boieresc, ca pe vremuri, design-ul interior al Palatului Braunstein din centrul Iașului este ceva rupt din stele.

 

Plecare fake - La Gară

Dacă tot vă aflați în ziua nunții, de ce să nu imitați serios o escapadă amoroasă ca în filme și să fugiți în lume? Cu trenul… da, nu va fi foarte rapid cu CFRu’, dar m[car va fi amuzant. Totuși arhitectura gării merită imortalizată, iar dacă la începutul făceați naveta ca să vă vedeți, substratul nu poate fi decât romantism pur.

 

Cântăm teatral - Teatrul Național

Deși se încadrează oarecum la clasic, Teatrul Național poate fi o locație demnă de o ședință foto de nuntă, mai ales dacă ați ales dacă obișnuiați să mergeți la piese de teatru sau pur și simplu să vă plimbați.

 

Toate ca toate, da a ajuns comanda de pe Aliexpress - La Vamă

O locație mai necunoscută, zona fostei Vămi, lângă Colegiul Național, are un potențial estetic nemaiîntâlnit, asta dacă vă doriți un peisaj urban cu o arhitectura avangardistă deosebită. E o zonă perfectă pentru miri și mirese încălțați în teniși. 

 

Clasicele nemuritoare - Palatul Culturii, Releu, Râpa Galbenă & Grădina Botanică

Ajunserăm și șa final: ne-am întors la origini. Până la urmă, decizia vă aparține pentru că este nunta voastră, iar voi vă cunoașteți cel mai bine dorințele și programul din ziua cea mare, așa că sper măcar că v-am oferit o imagine de ansamblu asupra posibilităților.

 

A voastră “fotografă” și prietenă,

Ana.

 

Tags: ședință foto, nuntă, locații, Iași, ziua nunții, mire, mireasă

10 locații tematice pentru ședința foto din ziua nunții

Cum te apuci de fotografie: povestea mea de Craciun impreuna cu Nikon Coolpix
14 aprilie 2024
Instagram fotograf ședință foto - artă și amintiri - Iași
Facebook fotograf Iași Ana Iacob
Portofoliu fotograf de eveniment Iași - Amintiri artistice pentru nunta ta
TikTok Fotograf de portret și eveniment